Monday 13 June 2016

Ο δυτικός τρόπος ζωής δεχεται επιθέσεις...

Τα γεγονότα στο Ορλάντο και το Euro 2016 εχουν μια κοινή βαση στο οτι ...

... ο δυτικός τρόπος πολιτισμός, ο δυτικός τρόπος ζωής δέχεται επιθέσεις, και οι επιθέσεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο εσωτερικό.

Ειναι ο ισλαμικός ριζοσπαστισμός και ο ρωσικός εθνικισμός αυτά που τροφοδοτούν, ο πρώτος τις επιθέσεις μοναχικών λύκων (οπως Μπατακλαν ή Ορλάντο) ή το προσφυγικό και ο δεύτερος τις λαϊκίστικες κινησεις (Λεπέν, Φαρατζ) ή/και ευρωσκεπτικιστικες δράσεις (δημοψηφίσματα, Ακροδεξιά σχήματα). ...Ο Τραμπ αποτελει λαϊκιστικο φαινόμενο που στηρίζεται κυριως στις τάσεις απομονωτισμού που διαχρονικά υπάρχουν στις ΗΠΑ.

Για το δια ταύτα, ειτε μιλάμε για το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία, ειτε για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ δεν εχει σημασία που εμεις δεν ψηφίζουμε.

Πρεπει να υποστηρίξουμε με καθε τροπο, το Ναι στην παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ και την υποψηφιότητα Κλίντον στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Τυχόν αποτελεσματα που θα παραπέμπουν σε αποσχιστικές τάσεις στην ΕΕ ή την αυξηση του απομονωτισμού στις ΗΠΑ θα επηρεάσουν αμεσα και την Ελλαδα.

Κι αυτο γιατι τα παραπάνω ενδεχόμενα θα αποτελέσουν γεωπολιτικές εξελιξεις που θα μειώσουν την επιρροή του δυτικού συστηματος ασφαλείας στην περιοχή. Κι επειδη η Ελλαδα βρίσκεται στο σύνορο της Δύσης θα ειναι απο τις πρώτες χώρες που θα επηρεαστεί.

Εκτιμω οτι θα δουμε τα χειρότερα πριν δουμε τα καλυτερα και γι αυτο η Ευρωπη και οι ΗΠΑ πρεπει ενώσουμε τις δυνάμεις μας

No comments:

Post a Comment